Hågelbyparken

Hågelbyparken är Botkyrkas folkpark som är öppen för alla, året runt. Här firas flera stora högtider med evenemang och aktiviteter. På Valborg flyter brasan på vattnet, Nationaldagen 6 juni firas med pompa och ståt och på midsommar dansar vi runt stången med Slagsta Gille. På scenen kan du även njuta av konserter och varje sommar bjuder Sveriges bästa dansband upp till dans på Stockholms största utomhusdansbana under segeldukstak. Här visas också barnteater i samarbete med Botkyrka Riksteaterförening med stöd av Botkyrka kommun.

Många föreningar och organisationer arrangerar högtider, festivaler och konserter under året och vi är stolta att kunna erbjuda en öppen och välkomnande folkpark för alla.

Fastigheterna och marken ägs av Botkyrka kommun. Hågelbyparken AB sköter om fastigheterna, parken och evenemangsverksamheten. Restaurang, café och konferens drivs av Stockholm Food.

Mat och fika
Om du blir hungrig eller sugen på något gott under dagen finns det mycket att välja på i parken. Café Anna Giertz serverar vällagad mat, goda bakverk, nybryggt kaffe, glass och annat gott. Här kan du sitta inne i det gamla klockhuset och på vår lummiga uteservering. I parkkiosken hittar du enklare mat och fika som korv med bröd, kalla drycker, glass och snacks. Runtom i parken finns dessutom flera food trucks som säljer god och spännande mat, kanske du hittar något som du aldrig har testat innan.